کسب و کار در ترکیه

 برای ورود به کشور ترکیه جهت کار شما نیازمند اخذ ویزا هستید، حال اگر شما ساکن کشوری هستید که نیاز به ویزا ندارید با توجه به موافقتنامه معافیت ویزا بایستی به وب سایت رسمی بررسی وزارت امور خارجه ترکیه رجوع کنید، مدت اعتبار اجازه کار مدت دار بر اساس قرارداد کار یک سال بوده و برای کار در محل کار مشخص و حرفۀ خاصی صادر میگردد. پس از پایان یک سال اجازه کار برای همان شغل و محل کار تا سه سال دیگر تمدید میشود. پس از سه سال نیز این مجوز تا شش سال میتواند تمدید گردد. با ثبت شرکت در ترکیه سهامداران شرکت میتوانند تقاضای اجازه کار و اقامت نمایند. این اجازه کار و دفترچه اقامت هر سال به شرط حائز بودن شروط لازم قابل تمدید است و صاحب آنن در صورت دارا بودن شرایط لازم پس از 55 سال میتواند تقاضای تابعیت ترکیه را نماید. رای خارجیهایی که حداقل پنج سال در ترکیه به صورت بلاانقطاع اقامت داشته و نیز درصورتیکه در این مدت پیش کارفرمائی اشتغال نداشته باشند مجوز اشتغال مستقل صادر میگردد. شرایط اعطاء مجوز کار استثنائی با قانون محدود شده است. اجازه کار این افراد ازز کارکنان مستقل و وابسته متمایز بوده و از نظر زمان محدودیت نخواهد داشت. شما نیاز به یک قرارداد کاری امضا شده از یک شرکت ترکیه ای برای بدست آوردن ویزای کار در رابطه با اجازه ی کار صادر شده دارید. شخص جهت اخذ اقامت دائم کشور ترکیه نیازمند یافتن کار می باشد. دو راه برای دریافت کار در کشور ترکیه وجود دارد:

۱- اقدام از طریق یک کارفرما که شما را در وزارت کار و امور اجتماعی این کشور تایید کند . ۲- اقدام مستقیم از طریق سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه می باشد، که این پروسه معمولا 30 روز زمان می برد.

در صورت اجازه برای کار در ترکیه بر طبق قوانین کشور ترکیه، شما با کارفرمای مشخص برای یک حرفه ی خاص در مکان معینی مشغول به کار می شوید. بعد از گذشت یکسال در صورت توافق طرفین این اجازه کار قابل تمدید تا سه سالل دیگر می باشد. فرد جهت تمدید اجازه کار در کشور ترکیه بایستی حداقل 15 روز قبل از اتمام مجوز خویش جهت تمدیدد مجدد آن اقدام نماید. شایان ذکر است که اگر شما بواسطه اقامت تحصیلی در کشور ترکیه حضور دارید اجازه درخواست جهت ویزای کار این کشور را نخواهید داشت.

شرایط دریافت اجازه کار در ترکیه چیست ؟

بخش های اصلی اقتصاد ترکیه تولید ، کشاورزی و گردشگری ست . کشور ترکیه در زمینه ی ایجاد اشتغال و کار از جمله کشورهایی ست که بیشترین میزان استخدام را دارد . جهت دریافت اجازه اقامت در ترکیه شما نیازمند به اجازه کار در کشور ترکیه می باشید . برای ورود به کشور ترکیه جهت کار شما نیازمند اخذ ویزا هستید ، حال اگر شما ساکن کشوری هستید که نیاز به ویزا ندارید با توجه به موافقتنامه معافیت ویزا بایستی به وب سایت رسمی بررسی وزارت امور خارجه ترکیه رجوع کنید ، شما نیاز به یک قرارداد کاری امضا شده از یک شرکت ترکیه ای برای بدست آوردن ویزای کار در رابطه با اجازه ی کار صادر شده دارید . شخص جهت اخذ اقامت دائم کشور ترکیه نیازمند یافتن کار می باشد . دو راه برای دریافت کار در کشور ترکیه وجود دارد ، در روش اول اقدام از طریق یک کارفرما که شما را در وزارت کار و امور اجتماعی این کشور تایید کند یا اقدام مستقیم از طریق سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه می باشد که این پروسه معمولا ۳۰ روز زمان می برد . در صورت اجازه برای کار در ترکیه بر طبق قوانین کشور ترکیه ، شما با کارفرمای مشخص برای یک حرفه ی خاص در مکان معینی مشغول به کار می شوید . بعد از گذشت یکسال در صورت توافق طرفین این اجازه کار قابل تمدید تا سه سال دیگر می باشد . فرد جهت تمدید اجازه کار در کشور ترکیه بایستی حداقل ۱۵ روز قبل از اتمام مجوز خویش جهت تمدید مجدد آن اقدام نماید .


شرایط کار در ترکیه چیست ؟

یکی از مهم ترین الویت ها برای استخدام در کشور ترکیه ، تسلط به زبان ترکی می باشد . اکثر شرکت ها و کارفرمایان ترکی از شما می خواهند که به زبان ترکی استانبولی برای صحبت کردن و ارتباط ، تسلط داشته باشید . با یادگیری زبان کارهایی به مراتب بهتر و با حقوق بالاتر کسب می کنید . در غیر این صورت بالاجبار باید زمان زیادی را در کارهای سخت تر و با دستمزد کمتر شاغل شوید تا زبان ترکی را به مرور زمان بیاموزید .
در ترکیه تقریبا ۴۵ ساعت در هفته کار می کنند . روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷ مشغول به کار هستند . کارمندان معمولا ۱۴ روز در سال قادر به رفتن به تعطیلات با حقوق می باشند و این میزان نسبت به ساعت های کاری فرد افزایش می یابد ، به این دلیل افراد خارجی بسیاری تمایل به کار در کشور ترکیه را دارند .
حداقل دستمزد ماهیانه در کشور ترکیه ۱۱۳۴ لیره که معادل ۳۰۰ یورو و این دستمزد بطور متوسط ماهی ۱۶۷۱ لیره که معادل ۵۸۰ یورو می باشد . ترکیه کشوری با هزینه های زندگی ، پایین می باشد و هزینه زندگی برای یک فرد مجرد در این کشور بطور متوسط ماهی ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار است . کار در ترکیه با حقوق بالامشروط به داشتن مهارت های خاص و مورد نیاز این کشور می باشد .
اگر بواسطه اقامت تحصیلی در کشور ترکیه زندگی می کنید ، حق درخواست ویزای کار ترکیه را نخواهید داشت .
برای کاریابی تخصصی علاوه بر داشتن زبان ترکی ، اقامت توریستی و یا اقامت دانشجویی برای جلب اعتماد کارفرما در مورد اقامت شما ضروری است .
در میان مشاغل متعدد معمولا برای مهاجران ،کار در ترکیه با جای خواب در الویت قرار دارد .